Domů >  Zemní práce

Zemní práce

Zemní práce jsou začátkem každé stavby rodinného nebo jiného domu. A protože nabízíme služby kompletní a profesionální, zemní práce jsou v portfoliu našich služeb samozřejmě také. Realizujeme základy rodinných domů, upravujeme terén dle návrhu architekta, provádíme výkopy jíme, drenáží, bazénů a jezírek. A protože v naší nabídce služeb naleznete také autodopravu, veškerý stavební odpad a nepořádek po sobě nejen uklidíme, ale také sami kompletně odvezeme a zlikvidujeme.

Základy rodinných domů

Ať už stavíte dřevostavbu nebo zděný dům, kvalitní základy jsou nesmírně důležitou součástí celé realizace. Veškerá hmotnost domu se přenáší přes základy na podloží a dle požadavků daného projektu volíme konkrétní technologický postup. S námi ovšem nezískáte jen základy. S námi budete mít zpracované také veškeré inženýrské sítě a přípravné práce pro realizaci celé stavby.

Jak postupujeme?

  1. Dle projektové dokumentace vyznačíme obvod celého domu.
  2. Sejmeme ornici.
  3. Hloubení základů dle projektové dokumentace.
  4. Hloubení prostoru pro veškeré inženýrské sítě, plyn, vodu aj.
  5. Srovnání vrchní vrstvy štěrkem, který Vám sami dopravíme.

 

Úpravy a srovnávání terénu

Než se pustíte do realizace zahrady, je téměř vždy potřeba provést hrubé a jemné terénní úpravy. Jedná se především o srovnání nebo jinou úpravu terénu. V rámci hrubých terénních úprav provedeme nejen veškeré srovnání půdy, ale také odklidíme stavební odpad a případně odstraníme vrstvu neúrodné půdy. Následně v rámci jemných terénních úprav doladíme poslední drobnosti pro realizaci Vaší vysněné zahrady.

A že se na Vašem pozemku nacházejí stromy, keře a jiné překážky, které brání ke krásnému pozemku? Díky našemu širokému vybavení Vás všech těchto nepříjemností v rámci hrubých terénních úprav zbavíme.

Výkop drenáže

Jistě jste již slyšeli o tom, že Váš dům je neustále ohrožován přírodními vlivy. Jedním z těch nejnebezpečnějších je zajisté voda a vlhkost s ní spojená. Na Váš dům neustále útočí hned několik druhů vod. Jedná se o vodu spodní, vodu v půdě a vodu dešťovou. Jak se těmto vlivům bránit? Je zapotřebí vybudovat drenážní systém, což je v podstatě systém příkopu kolem Vašeho domu, který dokáže vodu svádět do konkrétních míst a odvádět ji do dostatečné vzdálenosti od Vašeho domova.

Jak provádíme drenáž?

  1. Vykopání příkopu kolem domu, který by měl minimálně o 20 cm přesahovat hydroizolaci stavby.
  2. Po vyhloubení a vyspádování příkopu je možné celou drenáž zasypat zeminou a štěrkem.

 

Jímky pro dešťovou vodu

Už jste možná slyšeli, že dešťová voda by neměla odcházet do kanalizace a následně do čističky. Proč? Protože taková voda se v čističce odpadních vod jen velmi špatně čistí. Proto Vám doporučujeme vyhloubení jímky, která zajistí stále vsakování dešťové vody. Dešťová voda tak vůbec neopustí hranici Vašeho pozemku. 

A jak při hloubení jímky postupujeme?

  1. Hloubení jímky
  2. Položení a zasypání geotextílie
  3. Instalace koncového dílu okapu do jímky
  4. Překrytí a zahrnutí jímky

 

Základy pro ploty

Ano slyšíte správně. Pro výstavbu kvalitního plotu je dobré, aby celá realizace začala vyhloubením kvalitních základů a to z toho důvodu, aby Vám plot sloužil dlouhá léta.

Trápí Vás, že na místě kde má být nový plot stojí plot starý a jiné firmy mají problém s jeho zbouráním? S námi tento problém nehrozí, původní plot kompletně zbouráme, zkontrolujeme základy, které případně opravíme a odpad, který bouráním vznikne kompletně odstraníme a uklidíme.

Bazény a přírodní jezírka

Na druhou stranu ale jde o velmi komplikovanou realizaci, kterou není radno přenechávat nikomu jinému než profesionálům. Proč? Protože skutečně důležitá je především příprava, která zahrnuje dokonalé vybagrování a vyrovnání dna, což nebývá snadný úkol.

Co přesně obnáší realizace bazénu nebo jezírka?

  1. Vyměření a vytyčení výkopu
  2. Výkop jámy pro bazén nebo jezírko
  3. Dorovnání a vyrovnání dna
  4. Finální úprava terénu

 

Inženýrské sítě

Inženýrské sítě jsou zpravidla to první, co je před samotnou realizací stavby domu nebo jiné budovy potřeba kvalitně zajistit. Co se vlastně pod pojmem inženýrské sítě skrývá? K realizaci inženýrských sítí je před samotným výkopem zapotřebí prostudovat projektovou dokumentaci, která slouží jako návod jejímu provedení. Podle dokumentace potom provedeme veškeré výkopové práce na celém Vašem pozemku a mnohdy i za jeho hranici, abychom mohli všechny sítě řádně napojit.

Co zahrnuje realizace inženýrských sítí?

  1. Přívod elektřiny
  2. Zavedení kanalizace a rozvedení vody
  3. Přívod plynu
  4. TV, telefon, internet a další systémy.

Demoliční práce

Nachází se na Vašem pozemku starý dům, chata nebo jiný objekt, který překáží realizaci Vašeho vysněného domu? Využíjte našich demoličních prací, které zajišťujeme od samotného bourání po finální odvoz stavebního odpadu a úklid.

V demoličních pracích nejsme žádní nováčci. A protože i k demolici stejně jako k ostatním našim službám přistupujeme profesionálně, využíváme moderních technologie zahrnující těžké mechanizace, bouráme od shora dolů a vždy velmi dbáme na stabilitu všech konstrukcí, které stavba obsahuje.

 

Potřebujete poradit?

Ozvěte se nám. Velice rádi a samozřejmě zdarma s Vámi Váš projekt zkonzultujeme.

Napište nám

info@probuild.cz

Zavolejte nám

737 668 551

Nezávazná poptávka

Máte ve všem jasno a přejete si znát cenu realizace?